Espresso

Origins

Espresso

Ο εσπρέσο είναι η πιο δυνατή μορφή καφέ μεπλούσιαγεμάτη γεύση. Υπάρχουν πολλά παρασκευάσματα με αυτή τη βάση , με χαρακτηριστικό και πιο διαδεδομένο το cappuccino . Έχει αντιοξειδωτική δράση, τονώνει και δυναμώνει το πνεύμα, ενώ παράλληλα είναι ένα δυνατό μέσο κοινωνικοποίησης στα καφέ όλου του κόσμου από τις αρχές του 20ου αιώνα!
Ο καφές εσπρέσο γεννιέται στο Τορίνο το 1884 χάρη στην εφεύρεση της μηχανής για την παραγωγή του από τον ΆντζελοΜοριόντο. Ο καφές εσπρέσο είναι «ζεστό νερό που περνά υπό πίεση μέσα από λεπτά αλεσμένο και καλά καβουρδισμένο καφέ». Η ιδέα να χρησιμοποιηθεί ατμός για την προώθηση του νερού στον καφέ ήταν του Γάλλου LouisRabaut, στις αρχές της δεκαετίας του 1820.
Στην Ιταλία, με την αλλαγή του αιώνα, έγιναν κάποιες τροποποιήσεις, ώστε να μπορούν να παρασκευαστούν μερικά ατομικά φλιτζάνια -αντί για μία μεγάλη κανάτα καφέ- με πίεση ατμού, έτσι προέκυψε και η ονομασία «Εσπρέσο»σύντομος καφές .

Origins

Kenya AA Coffee History

KENYA

 

H Κένυα ΑΑ, καλλιεργείται σε υψόμετρο 4.900 έως 6.800 πόδια, πλησιάζει στην κορυφή της λίστας των καλύτερων καφέδων Arabica στον κόσμο. Η Κένυα φημίζεται απόλυτα για την τελειότητα της παραγωγής του καφέ της, και μετά το μάζεμα, υφίσταται υγρή επεξεργασία δηλαδή την διαδικασία «washed» και λόγω του μεγέθους των κόκκων του, που ξεπερνούν το συνηθισμένο μέσο όρο, χαρακτηρίζεται ΑΑ.

Οι κόκκοι καφέ της Κέννυα ΑΑ καλλιεργούνται σε ηφαιστειακά εδάφη και μας προσφέρουν ένα πλήρες σώμα της γεύσης με δυνατή οξύτητα. Επίσης, εμφανίζει ένα απαλό άρωμα λουλουδιού, καθώς και μούρων και νότες εσπεριδοειδών.
Συνδυασμός με: Βατόμουρα, καραμέλα και κρουασάν βουτύρου.

Costa Rica Coffee History

COSTARICA

 

Ο μονοποικιλιακός καφές Κόστα Ρίκα καλλιεργείται σε υψόμετρο μεγαλύτερο των 3.900 ποδιών . Το μεγάλο υψόμετρο επιβραδύνει την ανάπτυξη των δέντρων του καφέ, με αποτέλεσμα οι καρποί να είναι αργής ωρίμανσης . Οι κόκκοι που συλλέγονται τείνουν να έχουν ένα μέτριο σώμα με έντονη πλούσια γεύση και δυνατό άρωμα

Συνδυασμός με: ροδάκινα ή δαμάσκηνα, κέικ, αυγά.

 

Brazil Santos Coffee History

BRAZIL

 

Η Βραζιλία είναι μία από τις μεγαλύτερες χώρες παραγωγής καφέ στον κόσμο. Παρά τη μεγάλη ποσότητα του καφέ που παράγεται στη Βραζιλία, περισσότερο από το 70% των αγροκτημάτων καφέ στη Βραζιλία είναι λιγότερο από 10 στρέμματα. Μικρότερες φάρμες έχουν μοναδικές πρακτικές επεξεργασίας, και η κάθε μία προσθέτει τη δική της ξεχωριστή πινελιά στους κόκκους του καφέ. Ωστόσο, όλες οι φάρμες μικρές ή μεγάλες πληρούν όλες τις προδιαγραφές για να διασφαλιστεί η υψηλή ποιότητα των προϊόντων.

Η ποικιλία Brazilian Santos παραδίδει μια ελαφρά φρουτώδη γεύση στον καφέ, με αποτέλεσμα ένα βαρύ, γλυκό, και σύνθετo σώμα.
Συνδυασμός με: ροδάκινο, βερίκοκο και μούρα.

Guatemala Coffee History

GUATEMALA

 

Η χώρα της Γουατεμάλας έχει περίπου 300 διαφορετικά μικροκλίματα, που οφείλεται στην εξαιρετική του θέση: ανάμεσα στον Κόλπο της Ονδούρας, του Ειρηνικού Ωκεανού και της οροσειράς Sierra Madre. Αυτή η οροσειρά εκτείνεται από το Μεξικό στην Γουατεμάλα, διαχωρίζοντας τον εαυτό της σε δύο σειρές. Αυτές οι περιοχές περιτριγυρίζονται από ποτάμια και όχι λιγότερα από 34 ηφαίστεια δίνωντας μας τις εξαιρετικές συνθήκες υπό τις οποίες η συγκεκριμένη ποικιλία αναπτύσεται. Οι λάτρεις του καφέ την έχουν ονομάσει ως η χώρα της ουράνια χαράς εξαιτίας των απολαυστικών ποικιλιών που παράγει.

Η ποικιλία αυτή μας προσφέρει περισσότερη οξύτητα και το έντονο σώμα.
Συνδυασμός με: Brownies και κέικ σοκολάτας.

El Salvador Coffee History

ELSALVADOR

 

Η επεξεργασία του μονοποικιλιακού καφέ Ελ Σαλβαδόρ έχει γνωρίσει τρομερή ανάπτυξη. Σε αυτήν την σχετικά μικρή χώρα, οι φυτείες και οι εγκαταστάσεις επεξεργασίας του βρίσκονται σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους, δίνοντας την δυνατότητα στον καφέ να υποβληθεί σε εξαιρετική διαδικασία με αποτέλεσμα να ενισχυθεί κατά πολύ η ποιότητά του και να μας δώσει μία απολαυστική γευστική παρουσία.
Ο καφές είναι βαθιά ριζωμένος στην κουλτούρα αυτού του τόπου και οι οικογένειες που εργάζονται στις φυτείες του καφέ μεταφέρουν προσεκτικά τα μυστικά και τις παραδοσιακές τεχνικές από γενιά σε γενιά δίνοντας μας το καλύτερο αποτέλεσμα.
Η ποικιλία Ελ Σαλβαδόρ μας προσφέρει ήπιο σώμα, ήπια οξύτητα και έντονη γλυκύτητα.
Συνδυασμός με: Τσουρέκι, καραμέλα και σοκολάτα.

 

Colombia Coffee History

COLOMBIA

 

 

 

Η Κολομβία είναι η τρίτη μεγαλύτερη χώρα στο κόσμο στην παραγωγή καφέ, μετά τη Βραζιλία και το Βιετνάμ. Είναι απο τις χώρες που έχει κερδίσει μια καλή φήμη στον τομέα των μονοποικιλιακών καφέδων. Γεμάτο σώμα, με γλυκό αποτέλεσμα.

Συνδυασμός με: Βανίλια παγωτό και κείκ σοκολάτας.

 

Ethiopian Sidamo Coffee History

ETHIOPIASID

 

 

Η ποικιλία Sidamo καλλιεργείται στην επαρχία της Sidamo στα υψίπεδα της Αιθιοπίας σε υψόμετρο από 4.600 έως 7.200 πόδια πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Θεωρείτε ότι απ’ εκεί ξεκίνησε η παραγωγή του καφέ.
Η ποικιλία Sidamo μας προσφέρει ένα πλούσιο γεμάτο σώμα, χαμηλή οξύτητα, με άρωμα λουλουδιών .

Συνδυασμό με: Τάρτα σοκολάτας κεράσια, σοκολάτα.

Ethiopian Djimmah Coffee History

ETHIOPIATZ

 

 

Η ποικιλία Djimma καλλιεργείται στις IllubaborΚάφφας περιοχές της Αιθιοπίας σε υψόμετρο από 4.400 έως 6.000 πόδια πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας στην μεγαλύτερη λεκάνη απορροής στην Αιθιοπία, μια περιοχή που παράγει και εξάγει περίπου 60.000 τόνους καφέ κάθε χρόνο.
Υπάρχει περίπτωση να το δείτε και Τζίμα σε κάποιες συσκευασίες.
Η ποικιλία Djimma μας παρέχει ένα ελαφρύ, οινώδες αποτέλεσμα, που μας αφήνει μία πρωτόγνωρη αίσθηση στο στόμα.

Συνδυασμό με: Τηγανίτες με σιρόπι.

 

 

Peru Coffee History

PERU

 

Αυτό το ξεχωριστό χαρμάνι καφέ καλλιεργείται στην άκρη της ζούγκλας του Αμαζονίου και στα βουνά των Άνδεων στο Περού. Για ολόκληρες γενιές, οι κόκκοι καφέ συλέγονται από τοπικούς αγρότες .Με σκοπό να εξασφαλίσουν την ποιότητα και την ακεραιότητα του καφέ τους κάθε φυτεία καλλιεργεί τα δέντρα καφέ χωρίς τη χρήση ανθρωπογενών χημικών ουσιών και κάθε παρτίδα κόκκων καφέ επιλέγεται χειροκίνητα και επεξεργάζεται ακολουθώντας αυστηρές οργανικές πρακτικές.

Ο καφές του Περού μας προσφέρει ήπια οξύτητα με ελαφρύ σώμα και χαρακτηριστικές γευστικές πινελιές . Περού Καφέ, έχει ένα απίστευτο προφίλ γεύσης και άρωμα με ένα γλυκό και καρυδιού φινίρισμα.
Αντιστοίχιση: κρέπες, κέικ σοκολάτας.

Blends

Giorgio

KENYA

 

 

 

9 είδη blend Arabica ειδικά υψηλού υψομέτρου καβουρδισμένα με ξεχωριστό στύλ.
Ισορροπημένη γεύση, Καθόλου οξύτητα, Ολοκληρωμένη γεύση.

Mamma Maria

COSTARICA

 

 

 

 

Επιλεγμένα υψηλό υψόμετρο Arabica ανεμειγμένο με 3 ποικιλίες Αφρικανικών Robusta.
Ισορροπημένη γεύση, Γεμάτο σώμα, Μέτρια οξύτητα.

Valia

BRAZIL

 

 

 

Επιλεγμένα μέτριο υψόμετρο blend Arabica ανεμειγμένο με τέλεια ποικιλία Robusta
Γεμάτο σώμα, Ολοκληρωμένη γεύση, Χαμηλή οξύτητα.

Ντεκαφεϊνέ

Η αποκαφεϊνοποίηση είναι μια μέθοδος κατά την οποία αφαιρείται το μεγαλύτερο μέρος της καφεΐνης από τον καφέ. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι αποκαφεϊνοποίησης, όπως με χρήση διοξειδίου του άνθρακα, με χημικούς διαλύτες και με τη χρήση απλού νερού. Αν και όλες θεωρούνται ασφαλείς και έχουν το ίδιο αποτέλεσμα, ωστόσο η πιο φυσική είναι εκείνη που γίνεται με τη χρήση νερού.  Αυτή λοιπόν την φυσική μέθοδο επιλέγει και η εταιρεία μας για να σας προσφέρει τον αγαπημένο σας καφέ espresso Οriginarte χωρίς καφεΐνη. Η πιο απλή και φυσική μέθοδος, και την οποία επιλέγει και η εταιρεία μας, είναι η διύλιση με νερό ή «Swiss Water Process». Συγκεκριμένα, πριν το καβούρδισμα, οι πράσινοι κόκκοι καφέ βυθίζονται σε νερό, όπου η περιεχόμενη καφεΐνη, ως υδατοδιαλυτή ουσία διαλύεται και απομακρύνεται. Στη συνέχεια, οι ντεκαφεινέ πλέον σπόροι, καβουρδίζονται και αλέθονται απελευθερώνοντας τα φυσικά αρώματα του καφέ. Έτσι προκύπτει ένας καφές, με όλο το άρωμα και τη γεύση, αλλά χωρίς καφεΐνη, ο οποίος μάλιστα δεν στερείται σε τίποτα άλλο, ούτε γεύσης, ούτε θρεπτικών ή αντιοξειδωτικών ουσιών ή πολυφαινόλων, από τον κανονικό καφέ.